INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA

Óvodánk hivatalos elnevezése: Templom Utcai Delfin Óvoda,

6640, Csongrád, Templom u. 4-8.

 

A csongrádi Óvodák és Bölcsődék Igazgatóságának Templom utcai tagóvodája vagyunk.

Óvodánk a város legnagyobb gyermeklétszámát befogadó intézmény a városközpontban. A természeti adottságok: a Tisza folyó és a templom kert közelsége, ideális játszóhely és szép zöldövezeti környezet a gyerekek számára. Épületünk speciális jellege abból adódik, hogy pavilon rendszerű, és egy épületen belül elszeparáltan biztosítja a bölcsődei, óvodai elhelyezést, és még az óvodai körzet igazgatósága is itt működik.

A szülők és gyermekek számára vonzó, hogy egy oktatási komplexum részeként három intézmény: bölcsőde, óvoda és általános iskola működik egymás mellett, mely meghatározza arculatunkat, munkánkat, mindennapi életünket. Hiszen egy rendszeren belül könnyebb az átjárhatóság, egymás segítése, és az együttdolgozás a közös célokért. A szoros kapcsolat megkönnyíti a gyermekek óvodai, ill. iskolai beilleszkedését, a bölcsődei átmenetet. A mindennapi találkozások előreviszik a munkánkat, jó kapcsolat alakult ki az itt dolgozó szakemberek között.

Az óvoda férőhelye: 150 fő, csoportok száma: 6

Nevelőtestületünk jelenleg az óvodai körzet helyi pedagógiai programját követi, melyet korszerű óvodapedagógiai módszerekkel (a gyermekek egyéni fejlődését segítő fejlesztések, tehetséggondozás, kooperatív technikák alkalmazása, a gyermeki kezdeményezésekre való támaszkodás) egészítünk ki. Nevelési szemléletünk, hogy az örömteli játékot és a gyermekek nevelését tartsuk elsődlegesnek.

Nevelési gyakorlatunkban kiemelt terület az egészségnevelés, már 18 éve felvállaljuk a gyermekek úszás oktatását, bázis óvoda vagyunk a Vöröskereszt országos programjában, és egyéni arculatunkat is az egészségvédelmi programunk tükrözi. Ennek érdekében a nevelési év folyamán több olyan alkalmat biztosítunk a gyermekeknek (projekt- és témahetek, a vízhez szoktatás, heti rendszerességgel a gyümölcsnapok, óvodán belüli időben sporttevékenységek lehetősége, kirándulásokon szerzett élmények), melyek az egészséges életvitel megalapozását, a sport megszerettetését szolgálják. A környezetvédelem terén minden évben gazdag programmal készülünk egy- egy világnap (takarítási, állatok, víz, föld, madarak fák napja) megünneplésére. Évente megrendezésre kerül óvodánkban a mesemondó verseny, melyre örömmel, és szorgalmasan készülnek a gyermekek.

Az óvónők szakmai munkája és hivatásszeretete nevelési eredményességünkből kitűnik. Egyéni arculatunk színesítése érdekében óvodapedagógusaink egyéniségüknek megfelelő továbbképzésekkel növelik szakmai műveltségüket, hogy hatékony és jól működő közösséget alkossunk. A megújulás, a többet tudás igénye jellemző a dajkákra is, mivel többen elvégezték közülük a dajkaképzőt.

Tárgyi feltételek: Óvodánkban a csoportszobák és a kiszolgáló helyiségek méretei, felszerelései megfelelőek, a 20-25 fős gyermeklétszámnak ideális mozgásteret biztosítanak. A csoportszobák szépek, világosak, galériásak, így a gyermekeknek ízléses környezetet nyújtanak. Épületünk rendelkezik még tornaszobával, só szobával, és fejlesztő szobával is. Óvodánk épületéhez egy hosszanti irányban elnyúló udvar tartozik, mely évről évre szebb és korszerűbb, megfelelő játszóhelyet, mozgáslehetőséget biztosítva gyermekcsoportjaink számára.

 

Szolgáltatásaink: Óvodánkban a gyermekek részt vehetnek az óvodai tevékenységeken túl birkózáson, úszáson, és ovi-focin is, mely programok térítésmentesek. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy az érdeklődő gyermekek a fitnesz tornát is megismerjék, ennek költsége alkalmanként 300 Ft.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Mint minden weboldal, a ovodak.csongrad.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Értem