Széchenyi utcai „Gézengúz” Óvoda

Óvodánk Csongrád város délnyugati részén helyezkedik el családi házas környezetben. Az épület 1927-ben épült és hosszú időn keresztül iskolaként működött, majd átalakítások után, 1960. óta óvodai nevelés zajlik falai között. A férőhelyek száma 50 fő. Jelenleg két, vegyes életkorú csoportban, integráltan történik a gyermekek nevelése.

Pályázati forrásoknak köszönhetően intézményük felújítása megtörtént, 2017. december 7-én került átadásra a mai kor elvárásainak megfelelő, korszerűen felújított épület.

A két csoportszoba mellett kialakításra került egy tornaszoba, és beszerzésre kerültek új fejlesztő játékok is.  Árnyas, nagy udvarunk pedig játszótéri játékokkal bővült, biztosítva a gyermekek mozgásigényének kielégítését.

Kiemelt feladataink:

– az egészséges életmód szokásainak alakítása,

– differenciált, egyéni fejlesztés,

– a különleges bánásmódot igénylő gyermekek megsegítése,

– néphagyományok ápolása

– környezettudatos magatartás alakítása – a „ZÖLD ÓVODA” program keretében.

Fontos feladatunknak tartjuk a családokkal való kapcsolattartást, az együttműködés kialakítását, elmélyítését,- mely az elfogadáson, a kölcsönös bizalmon alapszik. Ennek érdekében közös programokat szervezünk, betekintést biztosítva mindennapjainkba.

Óvodánk nevelőközössége fontosnak tartja, hogy családias, szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó körülményeket teremtsünk a gyermekek számára. Innovatív szemlélettel, folyamatos szakmai továbbképzésekkel törekszünk új módszerek megismerésére, nevelőmunkánk eredményessége érdekében.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Mint minden weboldal, a ovodak.csongrad.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Értem