Devecsery László: Pitypang

Hajlítom kezem, ujjaim,
gömböt formálok csendesen.
Pitypangra pillantok kedvesen.
Játékát utánzom szelíden:
ujjaim nyitom:
el nem szállnak…
Pitypangra fújok: szél vagyok:
repülnek ernyős csillagok.

…és a pihés ernyők alatt…
rejtőzik az aprócska mag.

 

Bokrosi „Napsugár” Óvoda bemutatása

A Bokrosi „Napsugár Óvodában a Pitypang csoport kis családjába lépünk be, ahol Edina óvó néni és Emese óvó néni, Edit néni és

Andi néni várja az óvodába érkező kis pitypangokat.

 

Sok izgalmas program vár itt rátok:

„Dombon törik a diót…”

Ősszel elvarázsolunk benneteket a régi hagyományokat megjelenítő szüreti mulatságra, a Napsugaras Őszi parádéra, ahol anya és apa is eltölt veletek egy közös délutánt. Októberben elutazunk az állatok világába. Novemberben pedig Ludas Matyi vendégeskedik óvodánkban.

 

 

„Itt kopog, ott kopog…”

Télen ellátogatunk a Mikulás közeli otthonába és együtt készülünk és várjuk a közelgő szeretet ünnepét. A tél űzésében farsangi mulatságon vehettek részt, ahova szüleiteket is szeretettel várjuk.

 

 

 

„ Ébred már a természet…”

Tavasszal az óvodások „Föld körüli” utazáson vesznek részt,ahol több izgalmas kaland vár rátok.

 

 

 

„Süss ki napocska…”

Nyáron pedig óvodánk meleg Napsugarai szikráznak a kis pitypangok virágai felett. A kis pitypangok csokorba kötve teszik boldoggá egy-egy virágtánccal a kis közösségünk jeles napjait, a helyi lakosság és az idősek nagy örömére. A Nyári napsütés után fontos feladat vár rájuk. Mire a Pitypangok felnőnek és a bóbiták apró szárnyába belekap a szél, ügyesen, bátran vegyék az iskola akadályait. De ha jó szél fúj, a pitypang egyik- másik fia- lánya visszarepülhet Napsugaras Óvodánkba.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Mint minden weboldal, a ovodak.csongrad.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Értem