“Ha összefogunk, az a kezdet,

ha összetartunk, az a haladás

ha összefogunk, az a siker.” – H. Ford

 

Ez a megtisztelő díj óvodánk valamennyi dolgozójának munkáját ismeri el.

 

“A 2023-2024-es nevelési évben A gyermek mindenek felett álló érdekeit képviselő óvoda Körmöci Katalin – vándordíj különdíjasa, a Csongrádi Óvodák Igazgatósága Bercsényi Utcai „Kincskereső” Tagóvodája.

Az intézmény gyermekközpontú elveivel és a családokkal való szoros együttműködéssel egyedülálló és közkedvelt, négy csoportos óvoda Csongrádon. A város szélén helyezkedik el, így óvodai körzetébe tartozik a környező tanyavilág jelentős része is. Az immár 100 esztendős óvodát a folyamatos infrastrukturális és szellemi megújulás és a magas szintű szakmai munka jellemzi. Az óvodai élet tevékenységformáit élménydús és tevékenységen alapuló plusz tartalmakkal egészítik ki, mellyel szabadabbá és maradandóbbá válnak azok, és megkönnyítik a gyermeki tapasztalás feldolgozását.

A családok aktív bevonásával a gyermekek érdekeit szolgáló közös nevelés valósul meg, mely nagyobb érzelmi biztonságot eredményez az ide járó óvodásoknak. Kiemelt szerepet szentelnek a környezettudatos és fenntartható szemléletformálásnak, az intézmény „Örökös Zöld Óvoda”, „Állatbarát óvoda”, „Kizöldülő Óvoda”, „Biztonságos óvoda” címekkel is rendelkezik.

Az ünnepek, jeles napok és hagyományok ápolása gyermekközpontúan, a klasszikustól eltérő módon, a gyermekek öndifferenciálásának elvét követve jelenik meg, alapozva a Kincskereső ovisok szinte testvéri viszonyára. Vallják, hogy a gyermeki tevékenységek elsődlegessége nemcsak az ünnepnapokon és projektek során fontos, hanem a mindennapi életben is, az óvodai élet minden pillanatában. E közös cél a mozgatórugója az aktív és lelkes nevelőközösségnek, akik folyamatosan innovatív és fáradhatatlan személyiséggel fordulnak a gyermekek, családok felé.” – Óvodai Nevelés